Rask levering  |  Frakt fra 39*  |  Obs: Begrenset varelager!

Bonusbarn-familien

08.04.2019 / /
45

Hverdagslykke!


Vi er så heldige å få besøke en herlig familie i Moss som teller mamma, Magdalena 32 år, bonuspappa Christian 34 år, Oscar 8 år, May Emily på 3 år, og katten Sussi. I tillegg har Christian tre barn fra før.


Vi ønskes velkommen inn i en solrik hage med blomster og epletrær.  Duften av sommer, nybrygget kaffe og lyden fra fugler i epletrærne. Hvilken fredfull idyll!


Vi kan nesten ikke forestille oss noen form for stress og uro her. Men som vi alle vet, byr tiden med småbarn på mye mer enn ro.
 

Bonusbarn-familien


Godt forberedt
- Å drive ”Kjernefamilien AS” kan være mye logistikk. Det er mye som skal ordnes og rekkes. Derfor er planlegging så enormt viktig for at dagene går opp, sier Christian.
 

- Vi prøver å planlegge, i hvert fall til en viss grad, forteller mamma Magdalena. God oversikt når det gjelder fritidsaktiviteter, turdager, bursdager osv, er viktig.
 

Mange kan kanskje tenke at planlegging gjør livet kjedelig. Men for oss gir det en trygghet og forutsigbarhet som barna elsker. Husk at planlegging gjør at familien har noe å glede seg til sammen!
 

Bonusfamilien


For lite planlegging
Mange par har konflikter på området planlegging og tidsbruk. Den ene vil gjerne ta ting på sparket, mens den andre ønsker å planlegge tiden nøyere. Et godt kompromiss kan være å planlegge en del av tiden. Hos oss ser vi at barna blir roligere og vi voksne stresser helt klart mindre.
 

Vi hører ofte at de som ikke planlegger i det hele tatt, opplever at tiden ikke strekker til. De opplever at det er partnerens feil at det blir slik. God oversikt forebygger konflikter.
 

Ingen plan, er også en plan!
Vi vet at barna også liker rolige ettermiddager, så vi ”planlegger” at det ikke skal avtales at det skjer noe. Det gjør faktisk veldig godt for oss voksne også. Vite at torsdag ettermiddag er det ingen planer! Da skal vi bare roe ned og være sammen.
 

Involver barna!
Mange bruker mobilen til å holde styr på avtaler, men vi ser viktigheten av at avtalene blir tilgjengelig for barna, sier Christian. Etter at vi fikk ukeplanleggeren på kjøleskapet har hverdagen blitt en helt annen.
 

For Oscar på 8 år er forutsigbarhet en nødvendighet for at han skal kunne håndtere en ny dag. Han har valgt å sitte ved en plass rundt bordet slik at han kan lese på ukeplanen. Det gir han god oversikt og han kan stille spørsmål dersom det er noe han lurer på. Han liker å skrive opp egne aktiviteter på tavlen også. Vi ser at delaktighet sparer oss for mye mas. Når barna selv har vært med å fylle ut ukeplanen ligger det både egenvilje og forutsigbarhet til grunn, en super måte å skape trygghet på.
 

Bonusbarn-familien


Ved å inkludere barna får de i tillegg muligheten til å øve seg på å planlegge og strukturere uken sin, noe som de vil nyte godt av i fremtiden.
 

Bonusfamilien
Det er et kunststykke å få bonusbarnfamilien til å fungere sammen slik at alle har det bra og får tilfredsstilt sine behov. Behov for samvær, behov for alenetid og behov for tid alene med biologisk pappa eller mamma.
 

Familiens tre beste råd:
1) Barna liker forutsigbarhet, så vit hva dagen byr på og planlegg deretter.
2) Ha klare og definerte oppgaver. Hvem står opp når, hvem gjør hva.
3) Få til noen felles måltider. Det er viktige samlingspunkter.
 

Tiden går fort
Så her sitter vi og oppsummerer vårt besøk i Moss. Vi kjenner oss ydmyke og glade. Det gjør virkelig godt å se hvordan våre produkter er med på å skape en forskjell. Anja fikk tårer i øynene da Christian fortalte hvor mye ukeplanen betyr for deres familie. Anja og jeg har holdt på i snart 15 år, men hver dag tenker vi på hvordan vi kan bli enda bedre.
 

Bonusfamilien - små øyeblikk


Magiske øyeblikk
Våre barn har blitt voksne. Følelsen av at tiden med småbarn gikk så altfor fort, dukker opp når vi ser lille May Emily synger og danser rundt. Formiddagen i Moss satte oss tilbake i tid. Det er ikke tvil om at Anja enda kan huske de myke armene rundt halsen, de gode smilene, den frydefulle latteren og alle de rare og morsomme tingene hennes lille Kaja gjorde.
 

Husk at denne travle småbarnstiden ikke varer evig. Den er nå. Den er hektisk. Men den er full at magiske øyeblikk. Vær tilstede og nyt det.

 

Sjarmtrollhilsen fra Anja & Eva ❤️