Leggerutiner_styrker.jpg

Gode leggerutiner styrker barn psykisk

Søvn er også viktig for at de skal kunne bruke evnene sine best mulig. Videre er søvn viktig for humør, trivsel, oppførsel og barnas fysiske helse. Det er lurt å gjennomføre et leggerituale med faste, positive, rolige tiltak i samme rekkefølge hver dag den siste timen før leggetid. 

Tidspunkt for leggetid avpasses etter alder og behov. En eldre norsk regel sa at åtte år gamle barn burde legge seg klokka åtte, eldre barn et kvarter senere for hvert år, og ingen barn burde være oppe etter klokka halv ti. Nyere forskning støtter regelen. For yngre barn kan en rutine starte ved barne-tv klokka 18, og at barnet deretter får kveldsstellet, tar på pysj, spiser kveldsmat, pusser tennene og så blir lest for.

Fra flere andre studier er det kjent at klare leggerutiner, og dermed fast leggetid, forebygger flere problemer rundt barns søvn. Ett eksempel er en studie fra University of Philadelphia (2009) , som viser at gode leggerutiner både gjør at barn sovner raskere, og at de får lengre søvntid i ett strekk.

"Barn uten faste rammer for leggetiden, har oftere problemer med følelser og hyperaktivitet. Men gode rutiner kan snu en dårlig trend.» Dette skriver journalist, Graven på Forskning.no 

Gode rutiner er et bra forebyggende tiltak, vi har sett at vår vår motivasjonskalender har hjulpet tusenvis av barnefamilier. Det å få utdelt en stjerne inspirerer til å legge seg til en fast tid hver kveld. Ikke bare er Stjernedryss til god hjelp for leggerutiner, den motiverer også til tannpuss, lekselesning og andre oppgaver som følger med et lite barn.

Vi har laget 18 forslag til aktiviteter. Ved andre ønsker eller behov, kan det skrives aktiviteter/oppgaver direkte på motivasjonskalenderen.

Frakt og levering:

Kundeservice:

Vi garanterer:

FRI FRAKT over kr 1000,-
ellers kun kr 39,- / kr 79,-

Vi pakker og sender samme dag eller neste virkedag.

 

NB! Fyll inn ditt mobilnr. Du vil få sms når pakken er fremme.

Tlf: 95 42 52 62

Mail: info@sjarmtroll.no

Man-Fre: 08-16

* Sikker betaling

 

* 14 dagers angrefrist

 

* Rask og trygg levering