Rask levering  |  Frakt fra 39,-*  |  Obs: Begrenset varelager!

Får barna dine lommepenger?

02.01.2024 / /
279

62% av barn mellom 8-19 år får lommepenger, men bare 4 av 10 barn har oppgaver de må gjøre for å få pengene. Dette viser en nyere undersøkelse gjort av Ipsos for DNB.
 

5 grunner til at barn bør hjelpe til hjemme:
 

1) Utvikling av ansvarsfølelse:
Når barn får ansvaret for egne oppgaver, blir de også ansvarlige for å fullføre dem på en god måte. 

 

2) Bidrar til fellesskapet:
Når alle hjelper til, bidrar det til et bedre familieliv og en mer harmonisk hverdag. Det gir barna en følelse av at de er en viktig del av familien.

 

3) Lærer viktige ferdigheter:
Ved å hjelpe til hjemme lærer barna praktiske ferdigheter som matlaging, rengjøring, klesvask og annet som de vil ha nytte av senere i livet. 

 

4) Økt selvtillit:
Når barna utfører oppgaver og mestrer disse, vil det øke selvtilliten deres og gi dem en følelse av stolthet og tilhørighet.

 

5) Forbereder voksenlivet:
Ved å hjelpe til hjemme fra tidlig alder, blir barna bedre forberedt på å ta ansvar for seg selv når de blir voksne og skal bo for seg selv.

 

5 grunner til at barn bør få lommepenger for å gjøre husarbeid:

1) Skaper følelse av ansvar:
Ved å betale barna for husarbeidet de gjør, lærer de om viktigheten av å bidra til husholdningen. Dette kan også bidra til å øke selvtilliten deres og gi dem en følelse av å ha en viktig rolle i familien.

 

2) Lærer økonomiske ferdigheter:
Når barna får lommepenger, lærer de om penger, sparing og budsjettering. De får også erfaring med å ta ansvar for egne utgifter og lære å prioritere hva de ønsker å bruke pengene sine på.

 

3) Bidrar til å utvikle arbeidsmoral:
Når barna får betalt for å gjøre husarbeid, lærer de om arbeid og belønning. De lærer også om konsekvensene av ikke å gjøre jobben sin og ikke å få betalt.

 

4) Selvstendighet:
Å utføre husarbeid og tjene egne penger gir barna en følelse av selvstendighet og selvtillit. De lærer at de kan bidra til familien og ta ansvar for egne økonomiske behov.

 

5) Gir anledning til å lære om sparing:
Når barna får lommepenger, kan de også lære om sparing. De kan lære å sette av penger til langsiktige mål, som for eksempel å kjøpe en større ting de ønsker seg, og de kan også lære å spare til uforutsette utgifter som kan dukke opp.

 

Tips: Synliggjør oppgavene!
Stadig flere foreldre tar i bruk kalenderen "Vi deler på oppgavene", slik at barna får en visuell oversikt over hva de skal gjøre. Dette blir gjerne en vinn-vinn-situasjon: barna ser tydelig hva som forventes av dem for at de skal få ukelønnen sin, og foreldrene slipper å mase og minne dem på oppgavene som skal gjøres.
 

Omtale-bilde


Til kalenderen