Rask levering  |  Frakt fra 39,-*  |  Høy kvalitet

Det er farlig med iPad i baksetet

09.02.2024 / /
564

iPad og mobiltelefon i baksetet kan gi betydelig skade!
 

Som småbarnsforeldre er det viktig at vi tar denne informasjonen på alvor. Utålmodige småtasser som kjeder vettet av seg i baksetet er et velkjent fenomen blant foreldre. Men ikke gi etter for barnas ønsker om å bruke nettbrett og mobiltelefoner i bil, det kan få fatale konsekvenser.
 

Trygg Trafikk sier følgende: "Alt som er løst i bilen vil bli prosjektiler som i verste fall kan treffe andre i hodet. Det kan føre til alvorlige skader, selv ved mindre trafikkuhell."
 

Visste du at en Ipad i baksetet kan være livsfarlig?


"Det finnes flere eksempler på at mennesker har mistet livet på grunn av løse gjenstander i bilen. Det kan være en laptop, en glassflaske eller en radio, sier tidligere sjef i Utrykningspolitiet. Så det er absolutt en fare forbundet med at barn sitter i baksetet med en Ipad i fanget."


Et nettbrett på 500 gram vil komme farende fremover med en kraft på 80 kilo dersom bilen krasjer eller må bråstoppe i 100 km/t. Selv en mobiltelefon på 100 gram vil plutselig veie 16 kilo, nok til å påføre mennesker betydelig skade. Det viser beregninger gjort av forsikringsbransjen.


Skremmende lesning dette, men desto viktigere at vi forstår alvoret. Etter anbefalinger fra foreldre laget vi et bilbingospill som et godt og trygt alternativ til underholdning i bilen. Bilbingoen er produsert i lett papp, og er laminert slik at den kan brukes igjen og igjen. Har dere bilbingoen liggende i bilen, vil det alltid være noe å finne på.


God tur 😊
 

Se også 5 tips for en trivligere biltur →