Rask levering  |  Frakt fra 39,-*  |  Høy kvalitet

Små barn og samlivsbrudd

19.01.2024 / /
336

Det kan være både vondt, forvirrende og vanskelig for barn å oppleve at foreldrene går fra hverandre. Plutselig blir livet de kjente til snudd på hodet, og de fleste av barna må begynne å forholde seg til to hjem i stedenfor ett.
 

Barns behov for forutsigbarhet forsterkes av å måtte forholde seg til to hjem. De trenger å vite hvem de til enhver tid skal være hos, i hverdagen og i ferier.


Barn og tidsbegrep
Forståelse av tid og tidsbegrep er noe som utvikles gradvis. Det enkleste for et barn er å tenke i nåtid, så hvordan kan man på best mulig måte skape forutsigbarhet for et barn som bor litt hos mamma og litt hos pappa? 


En spennende forespørsel
Henriette Alsing, spesialist i klinisk familiepsykologi, som til daglig jobber som par- og familieterapeut og mekler i Familievernet, ser stadig slike utfordringer blant barnefamilier hun møter. På forespørsel, og i samarbeid med henne, har vi utviklet et produkt som kan gjøre hverdagen enklere og mer forutsigbar for disse barna: BO-BOKEN.
 


Tilpasses hvert enkelt barn
BO-BOKEN er et verktøy som er ment for å hjelpe barnet og de voksne rundt. Produktet er utformet som en bok og er svært enkel å ta i bruk. Når boken åpnes viser den alle dagene i én uke, der hver dag er oppdelt som morgen, dag og kveld.

Det følger med magnetiske brikker med illustrasjoner som barnet kan gjenkjenne som seg selv, mamma, pappa og eventuelt andre viktige omsorgspersoner. Brikkene flyttes og tilpasses planene som barnet har de nærmeste dagene. Slik blir BO-BOKEN tilpasset hvert enkelt barn.

BO-BOKEN er lett å ta med seg mellom hjemmene, i barnehage- eller skolesekken, og til besteforeldre eller andre som barnet besøker. De voksne kan se på boken sammen med barnet, slik at det samme blir vist og fortalt flere ganger.
 


Dette vil hjelpe barnets hukommelse, som enda ikke er helt utviklet i de første leveårene. Hensikten er å bidra til økt trygghet for den lille, ved å ha bedre oversikt over hvor det skal være når, og hvem det skal være sammen med. Forflytningene mellom to hjem vil da kanskje gå lettere for barnet.
 


Foreldre og omsorgspersoner som klarer å samarbeide bra på tross av et samlivsbrudd, og holde på rutiner og skape stabilitet og forutsigbarhet for barnet, vil gjøre veien videre både tryggere og og enklere for barnet.


"Denne er superfin! Gjør det mye enklere for sønnen min å forstå hvem han skal bo hos, og når."
- Ann-Christin V.

 

Du kan lese mer om BO-BOKEN her ❤️