Rask levering  |  Frakt fra 39,-*  |  Høy kvalitet

Gode leggerutiner styrker barn psykisk!

16.01.2024 / /
617

Hvorfor er søvn så viktig?
Søvn er svært viktig for at barn skal kunne bruke evnene sine best mulig. Søvn styrker barnets fysiske og psykiske helse, som igjen påvirker barnets humør, trivsel og oppførsel.

For å gi barnet best mulig forutsetninger for god kvalitetssøvn, er det lurt å gjennomføre et fast leggerituale hver dag, med rolige, gjentagende og positive tiltak.
 


Når bør barnet legge seg?
Tidspunkt for leggetid bør tilpasses barnets alder og behov. En eldre norsk regel sa at åtte år gamle barn burde legge seg klokka åtte, eldre barn et kvarter senere for hvert år, og at ingen barn burde være oppe etter klokka halv ti. Nyere forskning støtter denne regelen.

Forslag til kveldsrutiner for de minste
En god rutine kan være å starte med barne-tv klokka 18, deretter ta kveldsstellet, ta på pysj, spise kveldsmat, pusse tenner, og bli lest for på sengen. Faste, trygge leggerutiner kan gjøre at barnet sovner raskere, får bedre søvnkvalitet og sover lengre i ett strekk. I tillegg til at søvn styrker barnets fysiske og psykiske helse, vil barnet også oppleves mer fornøyd og opplagt.
 


"Barn uten faste rammer for leggetiden, har oftere problemer med følelser og hyperaktivitet. Men gode rutiner kan snu en dårlig trend.» Dette skriver journalist Graven på Forskning.no

Hvordan skape gode vaner fra tidlig alder?
For å hjelpe barn og foreldre med å skape gode vaner fra en tidlig alder, har vi designet og utviklet motivasjonskalenderen Stjernedryss.

Ved hjelp av søte, små stjerner og magnetiske oppgavebrikker, kan vanlige leggerutiner gjøres om til morsomme "oppgaver" som barnet kan "løse" sammen med foreldrene. Hver oppgavebrikke har forslag til ulike aktiviteter som kan gjøres (f.eks. pusse tenner, tisse på potte/do, vaske håret, lese bok).
 

Stjernedryss


Stjernedryss kan kjøpes her!
 

"Fikk vår for 2 uker siden og det er en helomvending på tvillingguttene her hjemme 😍 Lekser, tannpuss, legging mm. Det går altså så knirkefritt, og de er så stolt og fornøyd når stjernene kommer på tavlen! Skulle ønske jeg kjøpte den mye tidligere 😅👏🏼" - Alina Adrianah Lohne